Інжир – це не тільки смачний фрукт, який можна їсти у свіжому вигляді або використовувати в кулінарії, а й справжній природний лікар. Своєю унікальною харчовою цінністю і безліччю корисних властивостей інжир може стати невід'ємною частиною харчування для людей різного віку.
Для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і прагне правильного харчування, інжир стане справжнім скарбом. Він багатий вітамінами та мінералами, такими як вітамін С, вітамін А, вітамін Е, калій, кальцій, залізо та багатьма іншими. Ці поживні речовини сприяють зміцненню імунної системи, підтримці нормальної роботи серцево-судинної системи, покращенню зору та шкірного покриву.
Корисні властивості інжиру також допоможуть жінкам у боротьбі із різними захворюваннями. Його здатність зміцнювати кістки та зуби, покращувати стан шкіри та волосся, а також нормалізувати менструальний цикл роблять його незамінним продуктом для жіночого здоров'я.
Сфера використання | Користь |
---|---|
Харчова промисловість | Багатий джерелом клітковини, вітамінів та мінералів. Може використовуватись для виробництва джемів, сиропів, десертів та інших продуктів. |
Медицина | Має антиоксидантні властивості та сприяє покращенню роботи травної системи. Використовується для лікування запорів, полегшення симптомів астми та ін. |
Косметологія | Олія інжиру має зволожуючі та поживні властивості. Використовується для догляду за шкірою та волоссям. |
Садівництво | Використовується для вирощування декоративної рослини. Дерева інжиру можуть бути чудовим доповненням до ландшафту. |
Кількість заліза в інжирі перевищує вміст в яблуку, тому фіги рекомендують вживати в їжу хворим на анемію та вагітним. Кальцій допомагає зміцнити кістки та робить інжир корисним при остеопорозі. Ще інжир корисний при застудних захворюваннях, для зміцнення печінки, артриті..
Які хвороби лікує інжир?
Зміст:
Інжир має велику кількість антиоксидантів, допомагає боротися з раком, лікує неускладнені захворювання, має антибактеріальні та протигрибкові властивості., а також містить калій, клітковину та інші поживні речовини. Листя фігового дерева бореться з діабетом, лікують рак шкіри та зменшують зморшки.
Скільки штук інжиру можна їсти за день?
У сушеному плоді у кілька разів більше поживних речовин, а й у кілька разів більше калорій. Безпечна для здоров'я норма як свіжого, так і сушеного інжиру. не більше 2-3 плодів на добу.
Коли не можна їсти інжир?
«Зокрема, він протипоказаний тим, хто має метаболічний синдром, ожиріння, цукровий діабет.. Так як в інжирі багато маленького насіння, його не рекомендується їсти людям із загостренням хронічних захворювань шлунка та кишечника», – зробила висновок вона.
Чим корисний інжир для жінок?
Інжир може благотворно впливати на шкіру, особливо у людей з різними шкірними захворюваннями (дерматитом або сухістю і свербінням). Засоби з екстрактами плодів інжиру успішно застосовуються при лікуванні шкірних захворювань. А також плоди смоковниці мають антибактеріальні та протигрибкові властивості.