Оптимальний час для збирання ікри: як правильно вибрати момент

Фахівці розкривають секрети  » Поради для дому »  Оптимальний час для збирання ікри: як правильно вибрати момент
0 Comments

Ікра – це неймовірно цінний та смачний продукт, який використовується у багатьох кулінарних стравах. Але що багато хто не знає, так це те, що є оптимальний час для збору ікри, щоб вона була максимально корисною та смачною.

Одне з головних правил збору ікри полягає в тому, що вона має бути дозрілою. Дозрівання ікри залежить від кількох факторів, включаючи температуру води та їжу, яку їсть риба. Тому, щоб отримати якісну та смачну ікру, необхідно знати, в яку пору року та яку рибу слід використовувати.

Якщо ви хочете зібрати ікру, яка була дозріла і мала насичений смак, то найкращий час для цього – весна чи раннє літо. Це з тим, що у цей період риба активно харчується і готує свою ікру до нересту. Якість та смак ікри в цей час знаходяться на найвищому рівні.

Важливо пам'ятати, що не всі риби екстрено їстівні і величезне значення має спосіб збирання ікри. Тому, щоб зібрати найсмачнішу і найкориснішу ікру, слід звернутися за допомогою до досвідчених рибалок або купити вже готову ікру у перевірених постачальників.

Коли має бути вироблена ікра?
МісяцьЗрілість ікриПорода ікри
БерезеньСпермацити зрілі, але ще немає оволосік, мала кількість так званої "солодкої" зрілої ікриБілуга, Російський осетр
КвітеньСпермацити дозрівають, оволоски активно працюють. "Солодка" аналогічна березнюСеврюга, Бестер
ТравеньСкладена овуляція, численні ванни "солшики", можлива поява "проростків". Активна робота ангелів продовжується, добре розвинені оволоски.Осетрова ікра
ЧервеньЗапліднення.Практично всі види икряників
ЛипеньМолода рибка росте, зріє та росте.Стерлядь, Севрюга, Бестер

Розфасовка ікри за ГОСТом має бути зроблена протягом 30 днів після посолу. Т. е. ікру можна засолити і залишити на місяць у кубітейнерах.

Коли має бути зроблена ікра?

Хороша ікра, швидше за все, буде зроблена у той час року, коли риба сімейства лососевих йде на нерест. Триває цей процес лише кілька місяців залежно від виду рибки – з середини травня до жовтня-грудня.

Коли має бути розфасована ікра?

3. Коли розфасовано ікру? Нерест лососевих – з липня по вересень. Якісна ікра заготовляється у ці місяці.

Як зрозуміти, що ікра хороша?

Перевірити, чи справжня у вас ікра або штучна, досить просто. Потрібно кинути пару ікринок в окріп. Штучна ікра розчиниться у воді, справжня звариться, а рідина побіліє. Але якщо ікра не розчинилася, а у воді з'явилася масляниста плівка і виник неприємний запах, такий продукт не варто їсти.

Скільки можна тримати ікру?

12 місяців Ікра відноситься до продукції, що швидко псується, зберігатися вона повинна при низьких температурах – мінус 4-6 °С. При такій температурі та у герметичній скляній або бляшаній упаковці ікра може зберігатися до 12 місяців. У пластиковій тарі з герметично закритою кришкою ікру можна зберігати не більше трьох тижнів.