Освітіть свій борщ: прості техніки та секрети

Фахівці розкривають секрети  » Поради для дому »  Освітіть свій борщ: прості техніки та секрети
0 Comments

Борщ – одна з найпопулярніших страв у російській кухні, яка відома своєю різноманітністю та дивовижним поєднанням смаків. Але є моменти, коли звичайний борщ може здатися нудним та одноманітним. Але не варто впадати у відчай, адже існує кілька простих способів, як освіжити і надати новизну цій класичній страві.

По-перше, можна експериментувати із додаванням незвичайних інгредієнтів. Наприклад, замість звичайної капусти можна використовувати кімчі – традиційну корейську закваску із квашеної капусти, яка додасть борщу оригінального смаку. Також можна додати до борщу фруктовий аромат, кинувши кілька шматочків яблука або груші в киплячий бульйон. Це надасть страві помітно свіжого та цікавого відтінку.

По-друге, варто варіювати способи приготування. Наприклад, замість традиційного варення овочів можна приготувати борщ шляхом гасіння чи запікання. Такий спосіб додасть нові текстури та відтінки смаку. Також можна спробувати додати до борщу пару ложок томатного соусу чи пурі. Це додасть яскравості та аромату готовій страві.

Як освіжити борщ
складовіПриготування
Свіжі овочі (буряк, капуста, морква, цибуля)
  1. Овочі очистити та нарізати.
  2. Буряк і моркву натерти на великій тертці.
  3. Цибулю дрібно нашаткувати.
  4. Капусту нашаткувати.
  5. Додати овочі до борщу перед подачею.
Свіжа зелень (кріп, петрушка)
  1. Зелень дрібно|мілко| нарізати.
  2. Додати зелень до борщу перед подачею.
Лимонний сік
  1. Вичавити сік із лимона.
  2. Додати лимонний сік до борщу перед подачею.
Сметана
  1. Подати борщ із додаванням сметани до смаку.

Куди подіти старе сало?

Старе сало можна перетопити на смалець. Обріжте пожовклі частини і викиньте, а решту подрібніть невеликими скибочками та посмажте на сухій гарячій сковороді до коричневого кольору. Шкварки використовуйте в яєчню або до драників, а розтоплений смалець залийте у скляну банку та зберігайте у холодильнику. Збережена копія

Що робити, якщо сало з душком?

Врятувати сало, якщо з'явився душок, цілком можливо. Головне, вчасно схаменутися. Отже, як тільки виявили душок біля сала, не шкодуючи зрізайте по сантиметру з кожного боку, викидайте, а сало – на годину в слабкий оцтовий розчин. Якщо під рукою немає оцту, можна замінити його содою.

Як реанімувати сало?

Пожовкло старе сало зіслужить вам повторну службу, якщо перетопити його на смалець. Для цього наріжте сало на невеликі шматочки та посмажте на гарячій сухій сковороді до коричневого кольору. Шкварки можна подати до яєчні або дерун, а розтоплений смалець зі сковороди злийте в банку і зберігайте в холодильнику. Збережена копія

Чи можна їсти старе сало?

Якщо сало старе, то можна, можливо чи його вживати в їжу Якщо сало пожовкло і обвітрілося, отже воно довго зберігалося. Вживати таке сало можна, за умови його зберігання до 30 днів у холодильнику та 12 місяців у морозилці.