Роздільне харчування – це методика харчування, заснована на поділі вуглеводів та білків у раціоні їжі. Відповідно до цієї системи, вживання вуглеводів та білків розділяється і відбувається у різний час. Правильний вибір напоїв під час роздільного харчування є дуже важливим для досягнення бажаних результатів.
При роздільному харчуванні, вуглеводи та білки використовуються окремо, щоб уникнути конфлікту процесів перетравлення та покращити роботу травної системи. Вечеряти вуглеводи та білки краще в різний час та з різними продуктами.
При виборі напоїв при роздільному харчуванні важливо враховувати вміст вуглеводів і білків у них. Деякі напої містять високу кількість вуглеводів, що може стати на заваді процесу спалювання жиру. Однак є безліч напоїв, які можна напитися і при роздільному харчуванні, не порушуючи принципи цієї системи.
Період часу | Пити |
Ранок (до 11 години) | Чиста вода без газу, зелений чай, нежирний кефір, йогурт, айран. |
День (з 11 до 16 години) | Мінеральну воду без газу, нежирний кефір чи йогурт, трав'яний чай без цукру |
Вечір (з 16 до 20 години) | Тепле молоко, знежирений кефір, йогурт, ромашковий чай, м'ята чи зелений чай без цукру |
Ніч (після 20 годин) | Теплий трав'яний чай, який приготували самі |
Що пити під час роздільного харчування?
Прихильники роздільного харчування рекомендують пити воду не тільки при першому відчутті спраги, але й за 10 хвилин перед кожним їдою (calorizator). Випита перед їдою вода включає роботу травної системи і під час їжі сприяє насиченню.
Що їсти на сніданок при роздільному харчуванні?
Сніданок вівсяна каша, зварена на воді з додаванням фруктів (яблуко, ківі). Обід – відварена або запечена куряча грудка з овочевим салатом. Вечеря – омлет із двох яєць. Збережена копія
Які продукти входять до роздільного харчування?
Логіка роздільного харчування полягає в поділ столів на білковий та вуглеводний. Вуглеводний стіл включає продукти, основна складова яких вуглеводи (борошняне, солодке, злаки, картопля, крупи). Це так звана енергетична кухня.
У чому полягає суть роздільного харчування?
Окреме харчування – це дієтологічна концепція, заснована на ідеї сумісності/несумісності певних продуктів. Вперше його принципи було описано кілька століть тому в аюрведичній медицині. Детально ідею сумісності продуктів почали опрацьовувати лише у 20 столітті.