Як користуватися портулаком

Фахівці розкривають секрети  » Поради для дому »  Як користуватися портулаком
0 Comments

Портулак у кулінарії найбільше використовується як додатковий інгредієнт у салатах, яким він надає присмак віддалено нагадує руколу. Крім цього з ним готують смачні та освіжаючі супи, а також використовують у приготуванні пирогів та омлетів. Не рідко портулак маринують.

Які хвороби лікують портулак?

Свіжий сік цієї рослини показаний при пієлонефриті, циститі, нефриті, трихомонадному кольпіті, цукровому діабеті, геморої, укусах комах та змій. Відвар сушеної трави добре допомагає при виразковому коліті. Зовнішньо свіжим соком портулаку лікують захворювання очей, мозолі та довго не загоюються рани.

Навіщо п'ють портулак?

У сучасній народній медицині портулак застосовується як сечогінний, проносний засіб. Сік у кількості 40 гр. застосовується як ефективний засіб при циститах, гонореї. Смажене листя портулаку, з маслом застосовують як м'який проносний засіб при геморої – [6, с.