Як правильно проростити льон для їжі

Фахівці розкривають секрети  » Поради для дому »  Як правильно проростити льон для їжі
0 Comments

Розсипаємо насіння в один шар по плоскому підносу або тарілці. Потім заливаємо водою на 3-4 міліметри. 2. Через 12 годин льон вбере воду і утворюється багато слизу, який заважає дихати насінням, що може призвести до повільного їх проростання.

Чи можна їсти насіння льону для пророщування?

Проростки (пророщене насіння) – дуже цінний та корисний для здоров'я харчовий продукт. У пророщеному насінні утворюється в кілька разів більше життєво важливих речовин, ніж у рослині, що виросла. У пророщеному насінні льону багато вітамінів Е, F і К, заліза, магнію, фосфору, йоду.

Як правильно замочити насіння льону?

Насіння льону замочують у трохи теплій воді і залишають мінімум на 8 годин. Вода повинна накрити насіння і бути 4 см над ним. Посуд, в якому замочується насіння, треба накрити тарілкою. Корисно буде додати гімалайську сіль, оскільки вона активує певні ензими.