Як організувати склад з виробництва?
Ось алгоритм:
- Зрозуміти, які товари «ходові», а які не дуже
- Розділити складське приміщення на зони: ходову продукцію зберігати ближче до зони комплектації/відвантаження.
- Підібрати стелажі та спроектувати оптимальне їх розміщення
- Організувати адресну систему та присвоїти своє місце на складі для кожної позиції
Як правильно розрахувати склад?
КВ = P/V, де P – вага товару, що зберігається; V – обсяг зберігання. Коефіцієнт місткості зони зберігання: КВзони зберігання = 935 х 500/(1818 х 6) = 43 кг/м2, де 6 м – висота складу, 500 кг – середня вага палети, 1818 м2 – площа зони зберігання з проходами, 935 – загальна палетомісць. Збережена копіяПохожі