Який хліб вибрати, щоб уникнути печії: корисні поради

Фахівці розкривають секрети  » Поради для дому »  Який хліб вибрати, щоб уникнути печії: корисні поради
0 Comments

Печія – це неприємне відчуття, що виникає в шлунку та підшлунковій залозі, яке супроводжується пекучим болем та відрижкою. Однією з причин печії є неправильне харчування, включаючи вживання певних продуктів, таких як картопляні чіпси, гострий перець, алкоголь та газовані напої. Тим не менш, існують продукти, які можуть допомогти впоратися зі печією, у тому числі й хліб.

Коли йдеться про вибір хліба для запобігання печії, важливо враховувати його абсорбуючі властивості та вміст клітковини. Віддавайте перевагу цільнозерновому хлібу, виготовленому з борошна, що містить всі частини зерна, включаючи висівки. Це допомагає збільшити вміст клітковини у хлібі, що позитивно впливає на травлення та полегшує печію.

В якості альтернативи можна вибрати хліб, приготований зі спеціальних зернових сумішей, що містять інгредієнти, такі як насіння льону, кунжут, горіхи, які багаті на клітковину і можуть допомогти посилити травлення. Додавання цих інгредієнтів у хліб не лише надає йому приємного смаку та текстури, але й сприяє зниженню рівня кислоти в шлунку та зменшенню ризику розвитку печії.

Який хліб є щоб не було печії
Тип хлібаВластивості
Житній хлібБагатий на клітковину, сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту
Цільнозерновий хлібМістить вітаміни групи В, фолієву кислоту та антиоксиданти
Італійський хліб "фокачча"Має низький рівень кислотності, м'який і повітряний хліб, добре засвоюється.
Пшеничний хлібМає нейтральну кислотність, може бути змістовним і корисним для організму.

Що потрібно з'їсти, щоб не було печії?

Продукти, що допомагають позбутися печії деякі фрукти (наприклад, диню та банан); каші з вівса та рису; кисломолочну продукцію; хліб грубого помелу (з цілісними зернами);

Який продукт не викликає печії?

Дієта при частій печії: які продукти дозволено?

  • некислі ягоди та фрукти: банани, яблука, груші, диня, малина. …
  • овочі: морква, картопля, броколі, квасоля, гарбуз, кабачки;
  • нежирне м'ясо: курячі грудки, індичата, пісна яловичина;
  • нежирні сорти риби;
  • підсушений хліб;
  • макарони із твердих сортів пшениці;

Що можна їсти на сніданок при печії?

Що можна їсти при ГЕРХ та печії?

  • Хліб та борошняні вироби Пшеничний, вчорашній, підсушений, нездобна випічка
  • Молочні продукти …
  • М'ясо, птах, риба.
  • Супи …
  • Яйця …
  • Крупи …
  • Овочі …
  • Фрукти

Якраз і назавжди позбутися печії?

Як позбавитися від печії за допомогою харчування

  1. виключити з раціону солоне, смажене, мариноване, пряне
  2. не вживати алкоголь та утриматися від куріння
  3. не вживайте надто гарячу їжу
  4. не переїдайте
  5. не лягайте відразу після їди, зачекайте не менше години