Плов – це одна з найпопулярніших і вишуканих страв узбецької кухні. Він відрізняється соковитим рисом, ароматним м'ясом та неповторним смаком. Однак, щоб плов став по-справжньому смачним, потрібно додати різноманітні приправи та спеції, які підкреслять його глибину та насиченість.
Насамперед, не обійтися без класичної спеції для плову – зіри. Цей ароматний корінь не лише надає страві ореолу східної вишуканості, але й сприяє повному розкриттю смаку інгредієнтів. Ще однією невід'ємною частиною плову є запашний шафран. Він тонко забарвлює рис у глибокий золотистий колір і надає йому трохи гостро-солодкого присмаку.
Крім того, немислимо уявити плов без соковитої моркви та ароматної цибулі. Морква надає страві ніжності та солодощі, а цибуля, свіжа або обсмажена на вершковому маслі, створює унікальну шовковистість і глибину смаку. Кардамон вносить у плов легку пікантність, а перець чилі додає гостроти та акцентує всі смакові ноти.
Приправа | Опис |
---|---|
Шафран | Надає яскравого жовтого кольору рису та характерного аромату. |
Куркума | М'який землянистий смак та приємний аромат |
Зіра | Додає гіркуватий та гострий аромат рису |
Кардамон | Має пряний, терпкий аромат із легкою кислинкою |
Коріандр | Підсилює аромат плову та додає свою легку свіжість |
Перець | Має гострий пікантний смак та аромат |
Приправа для плову з бараниною – кріп, чебрець, хмелі-сунелі, кріп, коріандр, розмарин, насіння гірчиці, барбарис, шафран. Приправа для плову з яловичиною – пажитник, суми, орегано, майоран, чебрець, куркума. Приправа для плову зі свининою – лавровий лист,
, барбарис, базилік, майоран, кмин, гвоздика, сумах.30 Гру. 2020 р.
Які спеції можна покласти у плов?
Спеції для плову – традиційні інгредієнти, які додають до національної страви з рису та м'яса жителі Середньої Азії та Кавказу. Головні складові – зіра (кумін) та барбарис. До суміші для плову також додають чорний мелений перець, лавровий лист, шафран або куркуму, паприку, рідше пряні трави..
Яка найкраща приправа для плову?
Класика кращих спецій для приготування плову При великій різноманітності рецептів, в основі плову завжди є незамінний набір спецій: зіра, шафран та барбарис. Саме ці спеції при високій якості та правильних пропорціях дають ту саму самобутність плову.
Що кладуть у плов куркуму чи каррі?
Куркума – скромна спеція, яку можна купити на будь-якому ринку, – здатна зробити зі звичайної страви шедевр. Вона обов'язково входить до суміші каррі, нею прикрашають весільний плов і навіть фарбують одяг.