Яке м'ясо вибрати для плову зі свинини: секрети та поради

Фахівці розкривають секрети  » Поради для дому »  Яке м'ясо вибрати для плову зі свинини: секрети та поради
0 Comments

Плов – це одна з найпопулярніших страв у багатьох країнах, а свинина є одним з основних інгредієнтів цієї ароматної та ситної страви. Однак, при виборі м'яса для свинини плову варто врахувати кілька факторів, щоб отримати максимально смачний і соковитий результат.

По-перше, при виборі свинини для плову слід звернути увагу на якість м'яса. Найкраще вибирати м'ясо з невеликою кількістю жиру і прожилками, що добре проступають. Таке м'ясо буде ніжнішим і соковитішим після тривалого гасіння разом з іншими інгредієнтами плову.

По-друге, корисно вибирати м'ясо із наявністю кістки. Кістки надають страві особливий аромат та смак, а також допомагають зберегти соковитість та м'якість м'яса під час приготування. Крім того, кістки можна використовувати для приготування апетитного бульйону, який додасть плову ще більше смаку та аромату.

І нарешті, важливо пам'ятати, що свіже та якісне м'ясо – запорука смачного плову. Тому, при виборі свинини для приготування плову, варто звертати увагу на свіжість м'яса, відсутність неприємного запаху та гарну насиченість кольору. Також рекомендується звертати увагу на місце покупки м'яса – найкраще вибирати перевірені магазини та ринки з гарною репутацією.

Яке м'ясо краще для плову зі свинини
М'ясоОписПеревагиНедоліки
СвининаМ'ясо свинейСмачне, соковитеМожливо жирне
БаранінаМ'ясо баранаАроматне, ніжнеМоже мати специфічний запах
ЯловичинаМ'ясо коровиПоживне, м'якеМоже бути сухим при тривалому гасінні
КуркаМ'ясо куркиЛегке, дієтичнеМоже бути сухим та несмачним

Яку частину свинини краще купувати для плову?

Якщо м'ясо дає міцний бульйон, від якого липні губи, то для плову воно не підійде. Тому добре підійде м'якоть від задньої ноги, лопаткова частина. Для смаку та аромату до м'якоті можна додати одну-дві голяшки або трохи реберця. Втім, якщо задня нога оброблена з кісточкою, цього досить.

На якому м'ясі найсмачніший плов?

Найважливіше правило для плову (можна сказати, що правило №1) це використовувати м'ясо зрілих тварин або птиці. Ніжна телятина, ягнятина або молодий птах досягають «смачної» кондиції швидше, ніж готова вся страва, і починають просто віддавати соки, перетворюючись на сухі, несмачні шматки, що розвалюються.

Який найкращий рис для плову?

Рис у плові має бути розсипчастим, тобто зерна не повинні злипатися і перетворюватися на кашу. Таким може бути довгозерний рис – жасмин, басмати, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю і при варінні рис не стає клейким. Працювати можна і з круглозерним рисом, навіть з арборіо.